marți, 12 iulie 2011

ARTIFICII - cand ...

Istoric
     In privinta inceputului artificiilor exista mai multe opinii. Una dintre acestea leaga primele artificii de dinastia Han (cca. 200 ani I.C.) cu mult inainte de descoperirea prafului de pusca. Se crede ca prima pocnitoare a fost de fapt niste bucati de bambus verde aruncate in foc. Deoarece bambusul creste foarte repede parti de aer si seva sunt prinse in segmente ale plantei iar in momentul in care este supus incalzirii aerul se dilata si in cele din urma bufneste.
      Sunetul produs inspaimanta teribil oameni si animalele astfel incat nu dupa mult timp aceste "pocnitori" au inceput sa fie folosite in ritualurile religioase pentru inlaturarea spiritelor rele si de asemenea cu prilejul diferitelor ocazii mai speciale.
      Odata inceputa, arta fabricarii artificiillor a cunoscut un proces evolutiv continuu ajungand de la simplele pocnitori anterior mentionate la gradioasele spectacole de artificii din prezent unde influenta tehnicii moderne transforma aceste evenimente in adevarate capodobere de arta.
    
   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu